ponedeljek, 30. januar 2012

Šola ni slaba stvar

Včasih se res zgodi, da imaš poln kuferček vsega, pa vse ti gre narobe, pa vsi ti grejo na živce, pa koga niti videti ne moreš... In v šoli ne gre vse tako, kot bi moralo iti in se sprašuješ zakaj se to dogaja prav tebi, pa zakaj se to dogaja ravno letos, ko se bliža matura, pa zakaj to, pa zakaj ono, pa na kakšno vprašanje ne najdeš in ne najdeš odgovora.

 bi bilo res najlažje, 
da bi vse razpihala,
tako kot mehurčke!

In sem se kljub temu, da sem v takem čudnem stanju, spravila pisat uvod v seminarsko nalogo pri psihologiji. Za maturo. No, prej sem še videla eno top fotko in komentar nanjo, ki sta mi dala misliti in me obrnila v pozitivno razmišljanje (hvala, M. :)).

Itak, najprej sem ugotovila, da imam malo morje literature, ki se niti slučajno ne navezuje na hipoteze, ki sem jih postavila, ampak ko sem se nekoliko poglobila, sem ugotovila, da se stvari prav zares zelo dobro povezujejo in stvar me je res navdušila. Takoj sem začela tipkat. Naslov. Podnaslov. Podnaslov podnaslova. Ena polna stran teksta. In sedaj grem tipkat dalje, ker se pač bliža rok za oddajo teoretičnega uvoda (to je tisto, ko si vedno rečeš: uh, saj je še veliko časa...) in dejansko mi je postalo zabavno. Pa še zelo poučno je in v vsakem stavku, ki ga preberem, obrnem, priredim in natipkam, spoznam kaj novega, velikokrat takšnega, kar velja tudi zame. :)

3 komentarji:

  1. Super! Želim ti veliko takega zagona - do mature in naprej. S takim pogledom na šolsko delo je res veliko lažje. Je pa res, da to ponavadi uspe pri predmetih oz. snovi, ki ti itak ležijo in so ti všeč. Zaplete se pri tistih malo manj zanimivih in malo manj po našem okusu ... Tako da ti predvsem pri tistih želim, da bi ti uspelo z enakim odnosom kot do seminarske za psihologijo. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvalaaaa, Pika! :) Tako si me razveselila s tem komentarjem, res! :)
    Imej lep vikend, kljub takemu zares zimskemu vremenu. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Neža, me veseli, da te je komentar razveselil! ;) Upam, da je bil tudi tvoj vikend lep. Moj je bil prav zimsko lenoben. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! :)