petek, 15. februar 2013

Zgodba za vnuke, prvič.

No, takole je bilo. Izpit naj bi imela, trdno prepričana sem bila v to, v sredo. 13. februarja.
Nič se mi ni zdelo čudno, ko so mi trije sošolci  poslali v torek proti večeru SMS, kako je šlo na izpitu. Pa sem vsem lepo prepričano odgovorila, da hvala za pozornost in skrb, ampak izpit imam jutri.

V sredo sem šla na faks že kar nekaj ur pred predvidenim izpitom, ker se v knjižnici v zadnjih urah lažje zberem in se veliko več naučim, kot doma.
Okrog pol treh sem pogledala na telefon in čakal me je SMS od VISa. Odprem, preberem, otrpnem. Da sem na izpitu dobila 5, to je pisalo. Pa kako, če sploh še nisem šla delat izpita?!
Tako, lepo. Preberem SMS do konca, kjer piše, da je bil datum opravljanja izpita v torek, 12. februarja...

Groza. Knjižničarka se mi je smejala, ko sem ji povedala, kaj se mi je zgodilo, Erika je rekla, da naj se ne sekiram, ker je to super zgodba za vnuke, nekateri so me tolažili, da se je njim tudi že zgodilo kaj takega...

"Če že izpita nisem šla delat, si bom pač naredila lepo popoldne," sem si rekla in poklicala Veroniko, ki je ravno odhajala na kavo s še dvema bivšima sošolkama. Pa so me povabile zraven. In smo čisto nenačrtno in spontano realizirale vse tiste srednješolske plane, kako bomo kot študentke hodile skupaj na kavo... :)

hvala za družbo, M., V. in Ž.! :)

Rada...

Rada imam svoj faks. In v tem trenutku je samo še sonce, ki se je končno spet pokazalo, lepše od tega dejstva, da se v ponedeljek začne nov semester. Poletni semester.
Rada sem s svojimi sošolci, rada se z njimi pogovarjam, rada grem z njimi na avtomat na kavo, rada klepetam s starejšimi študenti med odmori, tudi v referat grem rada. Nenazadnje so mi tudi predavanja super fajn in zelo zanimiva in uživam v vsem, kar počnem za faks. Res.
Obožujem vsakodnevni jutranji sprehod iz avtobusne postaje skozi center naše Ljubljane, obožujem tržnico in pogled na vse tiste rože, ki se bohotijo na policah.
Poleg vsega prej naštetega me pa izredno veseli tudi to, da se počasi, a vztrajno bliža pomlad. Adijo gležnarji in škornji, živjo balerinke!

foto: teja jereb
Italija, maj 2010

petek, 8. februar 2013

...ko préd, spet naša boste last!


Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo;
otrók, kar ima Slava,
vsi naj si v róke sežejo,
de oblast
in z njo čast,
ko préd, spet naša boste last!
~France Prešern: Zdravljica

Kako prav si imel, France!


foto: boštjan verdinek
Planjava, 2009