nedelja, 9. december 2012

Njamastično drugič

Očitno bo na tem blogu res mala zakladnica receptov - če bo vse šlo tako naprej, da bom jaz pekla in z veseljem nosila ljudem, ki bodo uživali v super njamastičnih dobrotah in potem hoteli imet recept na blogu. :)

Prejšnji teden smo se mastili z DUNAJskimi valovi, da se počaaaasi in z užitkom začnemo pripravljat na kongres na Dunaju, ki bo julija prihodnje leto (jaz ga že komaj čakam, pa ti?!).

Čisto zadnji kos sta si razdelila Nina in David in še pozirala za blog - hvala hvala za dovoljenje za objavo fotke, in hvala Luciji, ki je slikala! :)

Torej, recept za našo Mariš in vse ostale, ki si želite super dobre sladke razvade:

Biskvit:

  • 4 jajca
  • 15 žlic sladkorja
  • 15 žlic olja
  • 15 žlic gladke moke
  • 15 žlic mleka
  • 1 pecilni prašek
  • višnje v kompotu (350 g višenj)
Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjakom dodamo sladkor, olje, mleko ter dobro premešano moko in pecilni prašek. Masi ob koncu dodamo sneg.

Polovico testa vlijemo v pekač in pečemo približno 10 min pri 180°C. Preostali masi vmešamo 2 žlici temnega kakava in jo polijemo po prvi polovici biskvita, na celotno maso pa potresemo še višnje in damo v pečico za približno 20 min in pečemo pri 180°C.

Na še vroč biskvit polijemo kompot, ki nam je ostal od višenj in mu primešamo žlico ali dve ruma :).

Ko se biskvit nekoliko ohladi, pripravimo kremo:

  • 0,5 L mleka
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 20 dag margarine
  • 20 dag sladkorja
Po receptu skuhamo puding (le da naredimo gostejšega, ker damo 2 vrečki v pol litra mleka!) in v vročega primešamo stepeno margarino in sladkor. To pomažemo po biskvitu in spet nekoliko počakamo, da se ohladi, ta čas pa pripravimo čokoladno glazuro (čokolado in maslo raztopimo na vodni pari) in polijemo po biskvitu ter postavimo za par ur v hladilnik.

Potem pa razrežemo in dober tek! :)

Mmmm! :)

4 komentarji:

  1. Jaaa, recepti so mega! :)
    Tko kt tlele. ;)

    http://purcellscomeback.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Neža :)) Takoj ko najdem čas, se bom lotila tega :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! :)