torek, 11. februar 2014

Hvaležni

Hvaležni smo mi vsi.
Čeprav so Logatec v nedeljo "preimenovali" v Agregatec, je v ponedeljek ob 00:30 v Logatec spet prišla elektrika po omrežju. Električarji so nazdravili s šampanjcem, pa tega ne nikomur povedat. :) Potem pa so začeli priključevat hiše in soseske. In to še vedno počnejo.

Prebivalci smo hvaležni. Za njihov trud in neomajno voljo. Za nasmeh na obrazu, čeprav so izmučeni.

In veste, tudi električarji so hvaležni. Ganjeni do solz. Hvaležni, ker so občutili dobroto ljudi - tistih, ki ste zanje prinesli čokolade, piškote, fige, oreščke, pijačo. Hvaležni gospodu županu, ki jih je spremljal in mu je mar za ljudi. Hvaležni vsem, ki ste z njimi spregovorili kakšno besedo in niste samo gledali izpod čela in na njihov pozdrav odvrnili s skomigom. Da, tudi zabolelo jih je. Ampak nič ne de.
Hvaležni so za nesebično pomoč ekip, ki so prišle iz Nemčije, Avstrije, Slovaške ... Menda so odlično organizirani in so delo domačim električarjem naredili veliko lažje. Čeprav ne znajo jezikov drug drugega, se prav lepo razumejo - sem se prepričala na lastne oči.
Pravzaprav sem se o vsem prepričala na lastne oči. Takšna hvaležnost se budi v njih, da jo čutim še sama - tudi zaradi njih.

Ljudje smo si blizu. Saj v našem bistvu smo pravzaprav enako ustvarjeni. Trdno verjamem, da je v vsakega izmed nas položena dobrota. In Bogu hvala, da smo se zbudili iz spanja. Upam pa, da ne bo to trajalo le še nekaj dni, morda tednov. Naj traja. Naj ostane!

fotka v originalu je pa od Helene :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za tvoj komentar! :)