torek, 6. september 2016

Tenerife, četrti dan

Danes pa potujemo naprej. :)
*****

Prav lep pozdravcek vsem! :)

Danes je ze 4. dan najinega potovanja in pocasi se prevesa v drugo polovico. Ravno navadila se bova, pa bo treba ze domov. Vendar pa naju cakajo se prijetna opravila in vse lepe stvari, ki se jih veseliva. :)

Danes sva spet med prvimi sla na zajtrk in kraljevsko obedovala. Po zajtrku sva spokala jakne in se obula v superge ter odsla proti avtu. Ko sva prisla do parkirisca, sva takoj opazila praske na sprednjem blatniku, ki nama jih je ocitno pustil en zelen avto, ki je bil parkiran vceraj zvecer zraven.

Odpeljala sva se najprej na bencinsko, potem pa proti notranjosti otoka. Po slikoviti pokrajini in po najbolj vijugasti cesti in klancih, kjer sva imela obcutek, da se bo polci obrnil na hrbet, sva spet obcudovala velicino narave in njenega Stvarnika.

Ob prihodu pod ognjenik, sva se sparkirala in odhitela na gondulo. Za las sva ujela cas pred guzvo, vreme pa je postreglo s prav krasnim razgledom. Ognjenik se nahaja na 3715 m nad morjem, midva pa sva z gondulo prisla na 3555 m. Za kakih 50 m visinske razlike sva sla se pes proti stozcu kraterja, potem pa sva se zaradi vrtoglavice raje obrnila. Za spomin sva vzela se 2 primerka magmatskih ostankov lave. :)

Potem sva se usedla v avto in pot proti domu naredila v drugo smer. Ustavila sva se na plazi San Juan (svetega Janeza) in nemo strmela v velicino morja. Prava meditacija je bila opazovat, kaj vse zmore ocean.

Ko sva prispela v hotel, sva sla za "15 minut" pocivat. Teh 15 minut se je danes vleklo skoraj 3 ure, midva pa sva spala kot dojencka. :)
Ob 18h sva se odpravila na bencinsko crpalko, da je se polci malo nazdravil. 308 km sva prevozila v teh dveh dneh in za gorivo odstela 15€. Sicer pa stane glede na najcenejsi cpralko 1 L neosvincenega 95 oktanskega bencina 0,855€. :)

Jernej je danes dvakrat tankal na istem terminalu, ocitno pa je bil magnet obakrat - za pomoc ga je vsakic ob tankanju prosil po en gospod  - prvic je pomagal starejsemu gospodu, ki revez vedel, kako odpret zunanji pokrovcek za rezervoar, drugic pa je pomagal gospodu, ki ni vedel, za kaj sveti lucka na njegovi armaturni plosci in kje se dotoci hladilno tekocino za motor. :)

Ko sva prisla do parkinga rent a carjev, sem na glas rekla, Bog nama sedaj pomagaj. Ko sva stopila iz avta, nama je nek student pokazal, da je avto v redu parkiran, naju vprasal, ce sva Poljaka, nama stisnil roko v pozdrav ter postempljal list za vracilo avtomobila, s katerim sva v poslovalnici firme prevzela kavcijo. Seveda avta niti pogledal ni, ne od zunaj, niti ni preveril, ce je kolicina goriva prava. Vesela sva ljudi, ki verjamejo, da so ljudje posteni. :)

Ob pes povratku ob plazi sva opazovala podivjane valove. Morje se je kar konkretno penilo, kar je naznanilo tisto, kar je za naslednja dva dni pokazala tudi vremenska napoved... Upava, da se bodo ponoci oblaki kaj razpihali, da se greva jutri koncno vreci v morje. :)

Po povratku sva odsla na vecerjo in malce dlje posedela ob kozarcku katalonslega roseja, ki je bil odlicen.

Tudi natakar naju je presenetil, saj je po bontonu najprej odprl steklenico, Jerneju natocil pozirek za probo in sele nato natocil obema, ko je Jernej potrdil, da je vino dobro. :)

Danes je bil res lep in razgiban dan. Upava, da se imate tudi vi lepo, ceprav nama je acu weather pokazal, da vas je malce namakal dez. :)

Krasen pozdrav posiljava vsem, pozdravite vse okrog sebe. :)





















Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za tvoj komentar! :)