sobota, 3. september 2016

Tenerife, tretji dan

Prihaja poročilo tretjega dne.
Otok Tenerife ni tako zelo velik, tako da nama je pot iz jugozahoda do severa otoka vzela približno uro in pol časa (večinoma po klancu navzgor, kjer avto v drugi ne potegne...).

Loro Park naju je očaral, čeprav po letih nisva več otroka. :)
Danes dodajam spominom še tale zapis:

Če pogledate spodnji posnetek in ste pozorni okrog 4.45 lahko vidite, kako mogočne živali zares so orke (pojma nisem imela, dokler jih nisem tam v živo videla) in kakšno moč imajo njihova telesa.


Midva sva sedela izven najhujše splash zone, pa sva vseeno pokasirala kar konkretne pljuske. :)

Delfini pa so itak moja najljubša in med vsemi najbolj elegantna žival, tako da je bil ogled predstave z njimi pravi balzam za dušo.



*****
Hojla vsem! :)

Hvala vam za vasa sporocilca - so nama polepsala danasnje zgodnje jutro. Bila sva med prvimi na bozanskem zajtrku, ze ob 7.50 :), potem pa sva se odpeljala na sever otoka. 

Po voznji po slikoviti in prekrasni pokrajini, med katero se nisva mogla nacuditi Stvarnikovi umetniski zilici in se zahvalila angelom varuhom in sv. Kristofu, da sva ob skorajsnjem srecanju z enim bebcem za volanom BMWja oba ostala ziva, sva parkirala avto in se odpravila v Loro Park.

Cel dan sva se sprehajala med mnogimi zivalmi in uzivala v atraktivnih showih, ki so jih izvedli z delfini, orkami, morskimi levi in pticami. Posnetki sledijo, ko prideva domov. :) Sprehodila sva se tudi skozi vrt orhidej - prava pasa za oci. *.*

Ob povratku proti hotelu sva naredila pot po drugi strani otoka, kjer sva si ogledala se vas Masca in Los Gigantes - mogocne klife, ki se zajedajo v morje. 

Obcudovala sva slikovito pokrajino, ki se z vsakim metrom pridobljene nadmorske visine zares spreminja.

Ko sva prisla nazaj v hotel, sva hitro odhitela na vecerjo, ki se je dobro zacela, da je bil mir in razkosje prostora. :) Sva si privoscila dobro hrano - razvajanje za telo in duha.

K sreci sva danes na poti naletela tudi na Lidl, kjer sva kupila losjon za po soncenju. Sama sem se vedno rdeca kot paradiznik, soncna krema, mislim da, nima (vec) haska...

Toliko za danes. Jutri greva na vulkan El Teide, pa se kaksen ovinek bova naredila. :)

Vsem posiljava prav lep pozdrav iz mirnega balkoncka, kjer ob spremljavi crickov pijeva pivo. :)

Pogled iz hodnika v hotelu.



















Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za tvoj komentar! :)