nedelja, 12. maj 2013

Dnevi, ki dajejo smisel

Takšni dnevi, kakršen je bil včerajšnji, dajejo smisel (mojemu) življenju. Globok smisel.
Včeraj sem spet tako zelo začutila, zakaj živim, kaj mi resnično ogromno pomeni in v čem zares uživam.

Z otroškim zborom smo se malo čez 9. uro zjutraj odpeljali proti Rakovniku, kjer smo se srečali z don Boskom in veliko veliko peli. Navdušena sem nad tem, kako iskreno in veselo lahko zapojejo, če jih nekdo dobro zmotivira in jih pohvali, jih spodbuja in kako malo je po drugi strani za vse to potrebno. Srečna sem, ko opazujem te male, iskrene otroke in njihove žareče oči.

fotka je izposojena od Marka :)
vir

Po koncu sv. maše na Rakovniku pa hitro nazaj proti Logatcu, kjer se je že od jutra dogajalo in pripravljalo za 6. Križ kraž mladih. (Hvala Luciji za ažurno obveščanje glede noro dobre scene, ki se je postavljala in hvala za vse klice (tudi zgrešene), ki so mi dali vedeti, da sem nepogrešljiv del pripravljalne ekipe. Cenim!)
Še eno noro doživetje sv. maše, čudovito petje in sodelovanje vseh mladih, ki so to sv. mašo naredili tako posebno.
Potem pa pričevanje Danija Siterja, z vso njegovo iskrenostjo in pristnostjo.
Za najčudovitejši DRG žur sta poskrbeli skupini Odsev in Spes, ki sta publiko pod odrom razvneli in razgreli, povezali in ves čas prijetno presenečali.
Poseben pečat dnevu pa je dalo pospravljanje prostorov, ki smo jih uporabljali za KKM 2013. Mnogo pogovorov, iskrenih objemov, čutečih besed, navalov smeha in ugotavljanja, kako smo si določeni ljudje med seboj podobni. Spletanje novih prijateljstev in utrjevanje starih. Prijetno kramljanje in težko slovo že po tem, ko je ura odbila polnoč...

4 komentarji:

  1. Aaa, zato vsa ta sreča! :)) Zakon!

    OdgovoriIzbriši
  2. Don Bosko.
    Prosim te, zbiraj mlade okrog oltarne mize, varuj in vodi jih po strmih in nevarnih poteh današnjega časa. Bodi njihov priprošnjik v nebesih. Hvala ti, za vse te mlade, ki imajo še vedno prižgane iskre v očeh.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! :)