ponedeljek, 3. oktober 2011

Za bivše Želimeljčane in Neželimeljčane

Sedim v sobi. Družbo mi delajo tri cimre, maturantke. Ura je 15 čez 9, konec učnih ur. Maja veselo sedi za mizo (komentira: "Tkole se nism pa še nikul učila. (noge ima na mizi.)) in ima v rokah še vedno učbenik za geografijo, Nina ima ožji izbor zvezkov za vaje za kemijo. Eva lista po slovarju, saj je naloge za angleščino kar nekaj…

Eva in Maja veselo govorita, da »ima Minka nov CD, pa ta nov komad od Guette je gor. Zihr ga ni sama zapekla, k ona tega ne posluša!« (Minka, profesorica za ŠVZ. Danes je v CD player ob jutranjem pilatesu vstavila nov CD. Po kakih… treh letih. :))

Pogovor nanese na to, katere predmete pogrešamo. Mimogrede; današnji urnik je bil: švz, slo2,  nem2, mat2… Interpretirajte kakor želite! :)

No. Maja pogreša španščino. In jaz tudi. Nekaj, kar smo imele rade, nekaj aktualnega. Ko nam je prof. Lidija razlagala o flamenku in o Rambli in… o vsem zanimivem.
Nina pogreša geografijo. Oh, ne razumem je, kako lahko pogreša geografijo. Res je ne razumem.
Razumem pa Evo, ki pogreša kemijo. Kemija je zabavna reč. :)


Mim grede: Vamos, Barca!


Kazalec se pomika proti pol deseti, Eva in Maja sproščeno klepetata, Nina ima phone-call. Zabavni cimri tam čez ugotavljata, da so ribe ratale čudne (op. p., imamo dve zlati ribici v akvariju! ;)).

Maja je ravnokar ugotovila, da »je padla iz transa učenja vn. Temu, kar zdej delam, se reče bluzenje.«
Eva je ugotovila, da smo pri kemiji (maturitetni predmet) letos dobili že cel fascikel listov. »Ja, zabavnu!«

Takole nekako je v naši sobi v tem trenutku. Za bivše Želimeljčane – da obudite spomine in za Neželimeljčane – da poskusite občutiti, kako se imamo. Nič hudega nam ni!

(Zapisano kot brain-storming, sredi izpisovanja angleških besed in iskanja njim sorodnim.)

Očitno bom nadaljevala. Eva sproža dežnik proti akvariju. Testira odzivnost zlatih ribic. Nato trka po akvariju, šteje do tri in reče: "Dej, pozabta!" In poskusi še enkrat: "Ena, dva, tri, hop!" - dežnik se sproži.

P. S.: Preberem cimram, kaj bom objavila. Eva: "Če neb tega na konc u oklepaju napisala, bi si še kdo mislu, da smo pijane!"
No, nismo pijane, za pojasnilo, velikokrat nam dogaja brez razloga. Oz. s konkretnim razlogom. Mlade smo! Al neki.

P. S. 2: Maja pije Aspirin plus C. Ker ima prve znake prehlada ali gripe.



Vsem, ki tega ne razumete se sploh ne čudim. Mi se mamo pač fajn. :)

P. S. 3: Mogoče bom enkrat probala napisat kakšno dramo. Še didaskalije bi lahko dobro zraven napisala. Kot npr. Grum v delu Dogodek v mestu Gogi (obravnavan danes pri blok uri slo), kjer so dolge didaskalije. Nenavadno dolge. No. Nima veze.

P. S.4: Anita ni tečna. K neki teži tuki, če sm napisala, da je tečna. Aja. Pa hod okrog v bundi. Sam to u bistvu ni njena bunda ampak sam jakna. Pač no, zebe jo. Mrz je kao. Sej se še zima ni začela. Bomo vidl, kdaj bodo letos radiatorji prvič topli... :P

2 komentarja:

  1. tako prikupno zmedena objava ;) ja, nostalgična tudi. zelo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko se je to dogajal, sem se nate spomnila... ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! :)