nedelja, 20. november 2011

Komentar...

Včeraj sem objavila na svojem blogu to objavo in zavedala sem se, da zna sprožiti kakšno majceno polemiko, nikakor pa nisem pričakovala takšnega odziva.

Najprej sem bila presenečena nad številom obiska (glede na statistiko po ogledih na dan - včeraj najvišji, skoraj vrtoglavo visok obisk v kratki zgodovini bloga) in skoraj sem prepričana, da zgolj zaradi naslova, ki ga objava nosi.

Drugo presenečenje se je zgodilo, ko sem prebrala prva dva komentarja. Najprej nad tem, da si ljudje upajo soditi drugemu in kar določiti, "kam se bo vrgel" in nato dajati nekakšne prijateljske nasvete. Morda je bil dobronameren, a ob branju nisem dobila takšnega občutka. Prvič.
Drugič: kako si ljudje upajo reči, da RKC plačuje svojim "pripadnikom", da reklamirajo svojo vero, za katero sami nikoli ne rečejo, da je globoka, saj - po večini - o tem sami ne upamo soditi.
Tretjič: vsi so glasni, ko se govori o Bogu, popljuvajo vse mogoče, da bi se podpisal - za to pa nima poguma. Domnevno je človek, ki ga poznam, nemara kakšen (dober) prijatelj in si mi v glavo ne upa povedati, kaj si o meni misli. Zelo modro dejanje, skrivanje pred svetom, samozavest pa taka! Zakaj ne znaš biti to, kar si, in stati za svojim prepričanjem, stališčem? Te je strah, kako te bodo ljudje obravnavali, da si boš uničil "ugled", te je strah, da boš napaden?!
Četrtič: provociranje nekoga, ker drugače misli, kot ti. Ponovno zelo modro dejanje, ki je na področju človeške strpnosti zelo zgovorno.
Petič: fanatičnost pri mojih letih. Mlada sem še, ja, se strinjam, ampak v svojem življenju sem morala že čez marsikaj težkega, da sem prišla na nivo, na katerem stojim. Po kakšnem ključu si ljudje drznejo soditi o moji "fanatičnosti" in veri ki jo imam?!
Šestič: nekateri mislijo, da se vsako stvar, vsak pojav da dokazati. A žal (ali pa na srečo?!) temu ni tako. Prav tu se pokaže, koliko in v kaj verjameš, veruješ. Jezus je namreč živel pred dva tisoč leti in fizično poleg nekoga danes prav gotovo ne more stati - razen če, kot sem že zapisala, gre za čudež. Vendar je ob srečanju s svojimi apostoli rekel: "In glejte, jaz sem z vami do konca sveta!" - Mt 28, 20.
Sedmič: Preprečila sem možnost komentiranja, ker se mi je vse prej navedeno zdelo preveč.
Osmič: Tudi na tej objavi komentarjev ne bom dovolila. Če mi kdo (še) kaj želi povedati, naj piše na FBju, na mail, ali pa me celo kje ustavi. Lahko me povabi na kavo ali pa čaj - ne bom odklonila.
Devetič: Pričujem za Jezusa! Kajti: "Vsakega, ki bo mene priznal pred ljudmi, bom tudi jaz priznal pred svojim Očetom, ki je v nebesih. Kdor bo mene zatajil pred ljudmi, ga bom tudi jaz zatajil pred svojim Očetom, ki je v nebesih." - Mt 10, 32-33
Desetič: "Bog nam ni dal duha boječnosti, temveč duha moči, ljubezni in preudarnosti. Nikar se torej ne sramuj pričevati za našega Gospoda!" - 2Tim 1, 7-8

God bless!+