torek, 20. maj 2014

Koncert dobrih src

Vedno znova sem navdihnjena, ko spoznavam nove ljudi in se z njimi pogovarjam. Dajejo mi novih tem za razmislek, navdihujejo me s svojim življenjem.

Ljudje smo si zares zelo različni in vendar mi je ob vsakem novem človeku, ki mu sežem v dlan ter z njim spregovorim, vedno in vsakič bolj jasno, da smo ustvarjeni za dobro in da je v vsakega izmed nas že ob spočetju položeno dobro srce.

Mateja ne poznam dolgo, pa vendar sem v prvih stavkih najinega čisto prvega pogovora zaslutila, da ima veliko srce, ki drugače bije, ko nekomu pomaga. Do takrat sem vedela le to, da se s Katjo odpravljata v Mongolijo, kjer bosta podarila avto.

Na spletni strani odprave sta o projektu zapisala takole:

"Ekipa FENNECteam je prva slovenska odprava, ki se udeležuje dobrodelne odprave Mongol Charity Rally.
Gre za dobrodelno odpravo, pod okriljem organizacije GO-HELP. Glavni cilj je prepeljati vozilo v Ulaanbaatar, ki je nato dodeljeno različnim organizacijam. Navadno gre za bolnice, gasilske domove, pošto ali kot poseben dar mestu oziroma vasi za prevoz otrok v šolo. Za te organizacije se zbirajo tudi finančna sredstva.
Letos, že enajstič, se na pot odpravlja okrog 150 ekip, po različno začrtanih poteh, a s skupnim ciljem – varno prispeti v glavno mesto Mogolije, Ulaanbaatar. Pred nami je 13.000 kilometrov, obisk 10 držav, prečkanje treh puščav in petih gorovij. Posledično zamenjanih kar nekaj pnevmatik.
Verjamemo v dobro v ljudeh, zato verjamemo v ta projekt, ki je eden tistih, na srčni strani."
To nedeljo, 25. maja 2014 pa vabita na dobrodelni Koncert dobrih src. Ob 19:30 uri v cerkvi v Adergasu lahko podprete njun projekt, obenem pa uživate v glasbenih ekstazah vseh razsežnosti. Predstavili se bodo pevski zbor Carmen manet, Moški pevski zbor Davorina Jenka, za konec pa bomo združili moči še komorni godalni orkester Cantabile in MePZ Adoramus, zazvenela bo Maša sončnega vzhoda.
Še več o koncertu, pripravah in kar nekaj čudovitih stavkov pa je tule zapisal Matej.
Toplo vabljeni torej to nedeljo v Adergas, da skupaj naredimo nekaj dobrega - za nas in za tiste, ki jih sploh ne poznamo, nam bodo pa za naš skromen dar neskončno hvaležni. :)

Če ne morete na koncert, pa bi njuno prizadevanje vseeno radi podprli, kliknite in poizvedite za najlažjo in najkrajšo pot za vaš dar.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za tvoj komentar! :)