sobota, 3. maj 2014

Sestri po srcu

Za določene prijatelje ne obstaja nikakršen quote.

Ker ga ni, citata, ki bi zaobjel globino prijateljstva, pa bi bil vseeno enostaven; ni ničesar ravno prav odbitega in nepocukranega - o prijateljih, o najboljših prijateljih, o sestri, ki ni sestra po krvi, ampak po srcu ... in takrat, ko ga tako iščem in ga prav zares ne najdem, se spomnim, da bi morda lahko povedala vse o tem samo ena fotka. Taka, ki bi nastala v najbolj spontanem trenutku dveh prijateljic, ki ne potrebujeta pojasnjevat - povesta tri besede in vesta, kaj mislita.

Dolgo časa sem mislila, da najboljših prijateljev ni. Oziroma me je življenje (na)učilo, da besedne zveze "najboljši prijatelj" nisem uporabljala. Sedaj pa vem, da najboljši prijatelji so. Življenje ti jih podari - takrat, ko to najmanj pričakuješ.


1 komentar:

  1. Da, Neža, Življenje ti jih podari, ker in ko jih potrebuješ in ravno takrat, ko najmanj pričakuješ...
    Ker potrebuješ sestrsko (sestrinsko) ljubezen; - sestrinsko ljubezen, ki nudi varen pristan in ima vedno čas in prostor zate, kjer si lahko slišana, razumljena in ljubljena ... Koliko lažje bi bilo na svet nam ljudem, če bi bili ljudje med seboj bolj povezani in bi se učili drug od drugega, si pomagali, se poslušali "v živo", in na ta način drug drugega zdravili. Bi si potem sploh lahko želeli še kaj več?

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! :)