sobota, 19. november 2011

Sing with me how great is our God!

Ta pesem se me vedno dotakne, mnogokrat pa kar sama od sebe pride in se poraja v glavi. In potem se mi poje cel dan, pa še naslednje jutro.

Včeraj zvečer sem se skupaj še z nekaj Logatčani udeležila Deka Verusa (=dekanijskega verouka za mlade), ki je tokrat gostil dve izjemni ženski: go. Nado Žgur in go. Nežo Drobnič, z njima pa je bila tudi ga. Ana Gorenc.
Ga. Nada in Neža sta z nami delili svojo pot spreobrnenja, njuno srečanje z Gospodom, ki je vir vsega dobrega. Presunila me je njuna globoka vera in predanost Božji volji. Navdušili sta me s svojim pripovedovanjem in odprtostjo in zahvaljevanjem Gospodu za vse, kar sta, kar imata in delata.
Glasbenici sta, Bog jima je dal ta talent in več kot očitno je, da ga zelo dobro uporabljata. Pianino v Cukaletovi dvorani včeraj ni obstal sam, k njemu je sedla ga. Nada, Neža in Ana pa sta z njo zapeli. Pridružili smo se še vsi zbrani in skupaj zapeli nekaj pesmi.
Začeli in zaključili smo z molitvijo. Toda pred zaključkom smo poklepetali z gostjami, ki so me še enkrat presenetile s svojo preprostostjo, nasmejanostjo in dobro voljo. Sproščen pogovor, mnogi iskreni nasmehi, besede podpore, pa tudi kakšna stroga beseda - vse to je naredilo večer popoln. Zaključili smo v krogu in zapeli "Angelčka" in zrli v križ, ki so ga osvetljevale svečke.

Domov sem odšla vesela in polnejša. Napolnjena s toplino teh žensk, ki so mi segle do srca, vsaka po svoje. In toplino Njegovega objema, ki se me je zopet dotaknil preko njih.
Čeprav je bila ura že pozna, mi nekaj ni dalo spati. Spet sem se zavedla, kako pomembno je, da se Gospodu zahvaljujemo za vse, kar nam daje. Za vse preizkušnje in vse lepo, kar nam pokloni v svoji brezmejni Ljubezni. Ni potrebno veliko časa, le nekaj kratkih sekund nekajkrat na dan, da mu rečeš: "Jezus, pojdi z mano!" in zvečer kakšen daljši trenutek, da se pogovoriš z Njim. Odpreš Sveto pismo in prebereš, kaj ti On sporoča, kaj ti želi povedati. Da Ga slaviš in mu nakloniš vso svojo pozornost, ki si jo gotovo zasluži.

Zato: 

10 komentarjev:

  1. Menim da bi bilo bolje ko bi ta blog opustila preden se vržeš v kakšne javne vode ker te bodo pojedli

    same prijateljski nasvet

    OdgovoriIzbriši
  2. A si res tak fanatik, da pri teh letih razmisljas samo o bogu ali pa ti RKC plača lepe denarce, da si javno delas tako sramoto s pisanjem o svoji "globoki" veri ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za tvoj dobronamerni komentar, Anonimni1. Spoštujem tvoje mnenje, a imam svojega. Kamorkoli se bom vrgla bo z mano On in kot vedno - zasramovan bo. Na križu je visel in ljudje so pljuvali po Njem.

    Anonimni2, fanatičnost je relativna in ti očitno misliš drugače, kot jaz. Nihče mi ne plača nikakršnih denarcev in zame to ni sramota, ker se zavedam, kako me Bog ljubi. Nisem rekla, da je moja vera globoka, to si rekel ti.

    In ja, še dobro da se ljudje spravijo komentirat nekaj, kar buri duhove, ko je govora o Bogu, kar jih špikne. In to anonimno. To veliko pove o sodobnem mišljenju, razmišljanju.

    Jaz sem skupaj z Njim močnejša. Pa ti?

    God bless!+

    OdgovoriIzbriši
  4. a si ti Anonimni res tak nestrpnež, da ne spoštuješ mišlenja in čutenja drugih? lahko da se ti zdi da je Bog nekaj kar se preraste oz ne obstaja pri določenih letih ampak se motiš... čeprav je RKC med mnogimi gledana postrani, se ne obremenjujejo s tem, kdo jih kako gleda in za svoj ugled ne bi plačali ljudi, da "reklamirajo" svojo "globoko" vero...

    OdgovoriIzbriši
  5. dragi anonimnež!
    upam, da te ne moti če ti dam zdaj jaz en prijateljski nasvet!
    ne vem, kaj te tako zelo moti na Nežinem blogu, vendar pa vem, da takih nasvetov brez posebnih argumentov na moreš kar dajati!
    Nežin blog je res kul!. :) in če pove to kar čuti v srcu ji gre vsa pohvala, ker marsikdo danes tega ni zmošen storiti!
    Neža! do not stop writing, do not stop singing to Lord, do not stop being you :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala, H. za komentar, odkrite besede in vzpodbudo.

    In tebi, Prijateljica za tvoje mnenje! :)

    GB+

    OdgovoriIzbriši
  7. Ali ne pomeni to da bo s teboj nekdo po katerem bodo pljuvali in ga zasramovali to da bodo pljuvali po tebi ker iz izkušenj vem da nisem nikoli videla nikogar zraven kogarkoli ki je rekel da je ta nekdo z njim

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja, to pomeni točno to, da bodo pluvali po meni. Ne da bodo, ampak že...
    Fizično res ni nikoli z nikomer in velik čudež bi bil, če bi Ga dejansko videla stati poleg nekoga. V kaj pa verjameš in koliko, pa je že druga zgodba.

    God bless!+

    OdgovoriIzbriši
  9. ''Fizično res ni nikoli z nikomer in velik čudež bi bil, če bi Ga dejansko videla''

    kako in zakaj potem verjameš da je dejansko s teboj.
    malo razmisli preden napišeš da preprosto veš ker potem lahko jaz rečem da preprosto vem da imaš smrkce na mizi

    OdgovoriIzbriši
  10. "...Tomaž pa ni verjel, dokler ni vtaknil prsta v mojo rano. Blagor tistim, ki niso videli, pa so verovali!" - Jn 20: 29

    In hvala za tvoj dobrohotni nasvet o razmišljanju...
    Molim zate, da bi našla Boga!

    OdgovoriIzbriši