ponedeljek, 11. junij 2012

Prijazna gospa na blagajni in Oliver

Oh in ah. Obisk Oliverjevega sobotnega koncerta mi je bil očitno usojen, saj ima kar zabavno ozadje tole dejstvo, da sem v soboto prav zares bila v Križankah.

Simfoniki RTV, Oliver, nek pevski zbor iz Zagreba, Oliverjev band, pa tisti klavir tam sredi odra... In potem zaigra in zapoje, ma, da se ti duša ogreje! :)

Ne samo ogreje, prav ponese te na morje, v nebesa. Ne znam opisat občutka. Mir, veselje, navdušenje.

Alja, hvala še enkrat! :)*




In tisti dan sem se spet zavedla, da ni samo po sebi umevno, da te na blagajni železniške postaje pričaka prijazna gospa. Po tem ko me je premerila od glave do pet in sem prijazno prosila za karto do Ljubljane, me je še enkrat premerila s pogledom in rekla: "A enosmerno?" In sem pritrdila. Že z rahlo grenkim cmokom v grlu, ker nisem vedela, kaj sem narobe naredila, da je tako grobo rekla. Pa se je v naslednji sekundi spremenila v najbolj nasmejano žensko v tistem večeru, namignila, da me bo gotovo kakšen bolj zanesljiv prevoznik pripeljal nazaj domov in mi zaželela čudovit večer. "Hvala, enako tudi vam!" sem še dejala in odšla ven, čakat vlak.

Čeprav je padal dež in sem ugotovila, da so moji novi mustangovi čevlji že napacani in da je tudi moja bela majica že nekje malo rumenkasta (in to od dežnika!?), sem bila že pred odhodom v Ljubljano polna energije. Zaradi te prijazne gospe, ki mi je s tremi stavki naredila tak dan, da je bil najodličnejši, pa tudi če ga kasneje ne bi začinil še Oliver!

2 komentarja:

  1. Neža, kako zelo zelooooo sem ti fovš! :) Oliver je zakon in vzdušja na koncertu se res ne da opisat. Tudi jaz si vsako leto želim v Križanke pa ne prepričam spremljevalca, da bi šel z mano. Drugi pa ne poslušajo take muske. :) Drugo leto grem s tabo! ;) Me veseli, da si preživela tako odličen večer.

    OdgovoriIzbriši
  2. :) hvala hvala! :)

    O, ja, ta ideja o skupnem obisku koncerta je pa najboljsa! :) se ze veselim naslednjega poletja, ceprav se se letosnje ni cisto zacelo. Vsaj glede na vreme. ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar! :)